La III Assemblea General de la Xarxa nomena a María Tormo com a nova presidenta de la Xarxa de Governança. Este instrument pretén promoure l'avanç de les polítiques de transparència, participació i col·laboració ciutadana efectives en el conjunt de les entitats locals de la Comunitat Valenciana per a aconseguir marcs de convivències estables i afavoridors de desenvolupament econòmic i social.
La diputada de Transparència i Participació Ciutadana de la Diputació Provincial de Castelló, María Tormo, ha sigut nomenada nova presidenta de la Xarxa Municipal de Governança en la Comunitat Valenciana. Un càrrec que, tal com ha assenyalat, assumix “amb il·lusió i ganes de treballar per a enfortir la participació ciutadana en l'àmbit local en tot el territori valencià”.
La III Assemblea General de la Xarxa ha nomenat a María Tormo com a nova presidenta de la Xarxa de Governança, un instrument de col·laboració, debat i reflexió entre la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Transparència i Participació, les diputacions provincials de València, Castelló i Alacant, els municipis i les mancomunitats de la Comunitat Valenciana entorn de les polítiques locals de participació ciutadana i transparència impulsades en el territori valencià.
Un òrgan que, tal com ha explicat María Tormo, té com a objectiu principal “impulsar i coordinar les actuacions que es desenvolupen en els diferents municipis i comarques compromesos amb els principis de govern obert, intercanviar experiències entre les administracions i proposar accions conjuntes”.
A més, també pretén promoure l'avanç de les polítiques de transparència, participació i col·laboració ciutadana efectives en el conjunt de les entitats locals de la Comunitat Valenciana per a aconseguir marcs de convivències estables i afavoridors de desenvolupament econòmic i social en tot el territori valencià.
“És molt important treballar totes les administracions amb un mateix objectiu, en la mateixa direcció, per a continuar innovant en accions que impliquen els ciutadans i ciutadanes”, ha indicat la diputada provincial, qui ha posat l'accent que “la ciutadania ha de ser l'eix principal en la gestió de les institucions i les polítiques socials”.
En este sentit, María Tormo, ha expressat que “el foment de la participació ciutadana és una obligació que els governs de totes les administracions públiques tenim el deure de desenvolupar, ja que és un dels pilars bàsics sobre els quals s'assente el nostre sistema democràtic”.
Al respecte, la Diputació de Castelló, amb la seua adhesió al juliol de 2024 a esta Xarxa, es va comprometre a potenciar una sèrie d'accions plasmades en un decàleg que constituïx la Carta d'Adhesió, i l'objectiu de la qual és “la canalització de l'acció dels Ajuntaments i Mancomunitats que formen part d'esta, amb la finalitat de crear un model de governança municipal”, ha subratllat Tormo, qui ha posat de manifest el compromís de la institució amb la ciutadania.
“En el Govern Provincial, no sols pretenem construir una societat millor, sinó també ajudar al fet que la societat es construïsca a si mateixa de la millor manera possible”, ha destacat María Tormo. Una acció que pretén impulsar en la Xarxa de Governança. La diputada de Transparència i Participació Ciutadana s'ha marcat uns objectius per a liderar tots els projectes associats a esta de col·laboració interadministrativa.
Així doncs, entre les accions previstes estan la d'incrementar el nombre d'adhesions a la Xarxa, ja que, tal com ha insistit, “és molt important la col·laboració i participació de totes les entitats locals valencianes per a aconseguir administracions més obertes, participatives i pròximes a la ciutadania”. A més, la presidenta de la Xarxa i diputada provincial pretén fomentar un projecte col·laboratiu de tots els membres que implique tecnologies disruptives amb la intel·ligència artificial i crear un banc de bones pràctiques per a allotjar casos d'èxit i projectes reconeguts de les entitats que formen part de la Xarxa.