Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació treballa al costat del Consell per a agilitzar els tràmits necessaris per a garantir el proveïment d'aigua potable a la província

La Diputació treballa al costat del Consell per a agilitzar els tràmits necessaris per a garantir el proveïment d'aigua potable a la província
17 d'Abril de 2024

El diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, es reunix amb la Directora General de l'Aigua, Sabina Goretti, per a abordar el pla d'actuacions necessàries en infraestructures hidràuliques a la província.

La Diputació Provincial de Castelló treballa al costat del Consell per a agilitzar els tràmits necessaris per a garantir el proveïment d'aigua potable a la província. Sobre aquest tema, el diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, ha mantingut una reunió amb la Directora General de l'Aigua, Sabina Goretti, el subdirector general de Planificació i Infraestructures Hidràuliques Josep V. Benadero i el cap del Servici d'Infraestructures Hidràuliques, Julio Mariano Marín.

Durant la trobada s'ha abordat el protocol de cooperació entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló per a l'execució d'infraestructures hidràuliques de proveïment d'aigua potable a la província.

“La previsió d'actuacions abasta des de l'execució de xarxes col·lectives supramunicipals de transport d'aigua fins a la realització de sondejos estratègics d'aigües subterrànies, així com actuacions complementàries del proveïment”, ha explicat el diputat provincial.

Algunes de les obres previstes com a actuacions conjuntes en este protocol són els sondejos per a proveïment als municipis de Benafigos, Vistabella i Xodos; el proveïment a Canet lo Roig, Traiguera i La Jana des de sondeig de Canet, o el sondeig per a proveïment a Costur en el terme municipal de l'Alcora. “Continuarem mantenint reunions entre totes dues administracions de manera periòdica perquè eixes actuacions necessàries siguen una realitat al més prompte possible i aconseguir, així, que els serveis bàsics com és l'aigua siguen garantits en el conjunt del nostre territori”, ha subratllat Iván Sánchez.

A més d'este protocol d'actuacions, la Diputació de Castelló i el Consell també va firmar el març passat el protocol per a iniciar els tràmits de la dissolució del Consorci Concessionari d'Aigües Pla de l'Arc, creat en 2008, i del Consorci Concessionari d'Aigües (Xarxa de Proveïment de la Plana), creat en 2002, ja que el sistema actual resulta ineficient, i optar per la creació d'un nou Consorci Provincial d'Aigües de Castelló. Esta entitat tindrà personalitat jurídica pròpia, amb representació de les diferents administracions implicades en la gestió de l'aigua i consignacions pressupostàries que permeten l'elaboració de plans plurianuals d'inversió.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador