Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló aprova les bases per a ajudar a les cooperatives a crear insectaris per a fer front al ‘cotonet’ dels cítrics

La Diputació de Castelló aprova les bases per a ajudar a les cooperatives a crear insectaris per a fer front al ‘cotonet’ dels cítrics
24 de Maig de 2023

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat les bases que regulen la línia de subvencions per valor de 100.000 euros per a la creació i el manteniment d'insectaris col·laboradors per al control del Planococcus Citri, conegut de manera comuna com ‘cotonet’.

La concessió d'aquestes ajudes, en règim de concurrència competitiva, té com a objectiu sufragar el cost de xicotetes obres d'adaptació de les instal·lacions o el manteniment, creació o posada en marxa d'insectaris col·laboradors de cria d'enemics naturals en cooperatives agroalimentàries que operen en el sector citrícola.

Podran beneficiar-se d'aquestes subvencions les societats cooperatives agroalimentàries de la província de Castelló que operen en el sector citrícola. Així mateix, els programes subvencionables són:

1.- Nous insectaris, amb l'adquisició del material necessari, així com obres per a la creació i posada en marxa de nous insectaris col·laboradors de cria Cryptolaemus montrouzieri per al control de pseudcóccids en general, i Anagyrus aberiae per al control del pseudocóccids Delottococus Aberiae (tots dos insectes són enemics naturals contra el ‘cotonet’).

2.- Insectaris ja existents, amb xicotetes obres d'adaptació i millores tecnològiques o de manteniment de les instal·lacions ja existents i en funcionament. També es podran subvencionar recursos humans per al control i seguiment de la cria dels insectes.

La subvenció màxima per beneficiari serà de 15.000 euros per a insectaris ja existents i de 10.000 euros per a nous insectaris en conceptes de despeses d'inversió.

Els interessats a concórrer en aquest procediment hauran de presentar les seues sol·licituds dins del termini de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló, que es produirà en breu.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador