Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló restaura la imatge de Sant Antoni de Pàdua i posa en valor el patrimoni cultural d'Altura

La Diputació de Castelló restaura la imatge de Sant Antoni de Pàdua i posa en valor el patrimoni cultural d'Altura
17 d'Abril de 2024

El Servici de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la institució provincial realitza amb cura i molta dedicació els treballs de restauració per a retornar a esta obra de l'Església San Miguel Arcàngel d'Altura tota la seua brillantor.

La Diputació Provincial de Castelló ha restaurat la imatge de Sant Antoni de Pàdua i ha posat en valor el patrimoni cultural d'Altura.

El diputat de Cultura de la institució provincial, Alejandro Clausell, ha participat, juntament amb el diputat de Cohesió Territorial, Sergio Fornas, en el lliurament de l'escultura del sant, que “torna a la seua llar, al seu poble, amb renovada esplendor” després d'un treball “excepcional” per part de l'equip de conservació i restauració de la Diputació.

Així ho ha manifestat el diputat de Cultura, qui ha enaltit el valor artístic de Sant Antoni de Pàdua. “Esta escultura és un tresor que ens connecta amb el nostre passat, amb la nostra història i les nostres arrels. Durant generacions, Sant Antoni de Pàdua ha sigut venerat i estimat pels habitants d'Altura, i esta restauració assegura que el seu llegat es preserve per a les generacions esdevenidores”, ha destacat el diputat provincial.

En este sentit, Alejandro Clausell ha posat en valor el treball que ha realitzat el Servici de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació de Castelló, que, amb cura i molta dedicació han retornat a esta obra de l'Església de San Miguel Arcàngel d'Altura tota la seua brillantor.

“Els nostres professionals han invertit moltes hores i esforç per a retornar a esta escultura la seua bellesa original, respectant la seua integritat artística i el seu valor històric”, ha assenyalat Alejandro Clausell. Així, ha felicitat a tot l'equip restaurador per “el seu treball meticulós i excepcional, perquè restaurar és un art que requerix d'un gran esforç, i ells el demostren cada dia”.

De la mateixa manera, el responsable de l'àrea de Cultura de la institució provincial ha mostrat el compromís de l'equip de govern que presidix Marta Barrachina amb “la preservació i exaltació del nostre patrimoni cultural per a posar en valor la riquesa dels nostres 135 municipis”, perquè, tal com ha assenyalat el diputat, “en un món en constant canvi, és crucial protegir el nostre patrimoni artístic”.

Sens dubte, la restauració d'esta escultura és “un recordatori de la importància de conservar i difondre la nostra herència cultural per a les generacions futures”. Així ho ha destacat Clausell durant l'acte que a més ha comptat amb la presentació del llibre Conservació i Restauració de la Verge de Gràcia d'Altura.

L'Església San Miguel Arcàngel d'Altura ha sigut escenari de la presentació d'este llibre, editat en la impremta de la Diputació, i que compta detalladament el procés de restauració de la Verge de Gràcia. “No sols és un document científic, sinó també una font de coneixement per als fidels i veïns de la benvolguda imatge de la seua patrona”, ha subratllat el diputat de Cultura.

Cal destacar que, per a garantir que el contingut estiga a l'abast de tots, el llibre estarà disponible per a la seua descàrrega a través d'un codi QR habilitat a este efecte.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador