Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló presenta a les confraries de la província les bases que regiran les ajudes dirigides al sector per a aconseguir una millor eficàcia i eficiència

La Diputació de Castelló presenta a les confraries de la província les bases que regiran les ajudes dirigides al sector per a aconseguir una millor eficàcia i eficiència
17 d'Abril de 2024

El vicepresident i responsable de l'àrea de Pesca, Andrés Martínez, es reunix amb representants de les confraries de la província per a escoltar i atendre les seues propostes abans d'iniciar la convocatòria de subvencions dirigida a este sector.

La Diputació Provincial de Castelló presenta a les confraries de la províncies les bases que regiran les ajudes dirigides al sector per a aconseguir una major eficàcia i eficiència. Sobre aquest tema, el vicepresident i responsable de l'àrea de Pesca, Andrés Martínez, s'ha reunit amb representants de les confraries de la província amb l'objectiu posat a escoltar i atendre les seues propostes abans d'iniciar la convocatòria de subvencions dirigides a este sector.

“Des del Govern Provincial treballem per impulsar ajudes als nostres sectors estratègics com és la pesca, i volem que eixes ajudes siguen efectives i responguen realment a les necessitats del sector”, ha explicat el vicepresident, Andrés Martínez.

En este sentit, el vicepresident de la institució ha insistit que la pesca és “una activitat fonamental en els municipis costaners de Castelló i també un símbol de la nostra gastronomia que requerix d'un suport especial i esta Diputació està treballant per a donar solucions als seus principals problemes i impulsar el desenvolupament del sector pesquer”.

Així, durant la reunió amb les confraries, Andrés Martínez ha mostrat el suport de la institució provincial a la pesca en les seues principals reivindicacions i ha posat l'accent en el compromís que la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, té amb este sector.

“Per a l'equip de govern de la Diputació fer costat al sector pesquer de Castelló és una acció prioritària, està en el nostre ADN, en la nostra agenda i en la nostra estratègia política per al desenvolupament de la província”, ha ressaltat el responsable de l'àrea de Pesca.

Prova d'això, ha recordat Andrés Martínez, ha sigut “les ajudes dirigides al sector pesquer de la província que este curs aconseguixen els 50.000 euros, però també l'aposta de la nostra presidenta per tindre, per primera vegada en la història, un diputat de Pesca per a atendre els problemes específics del sector”.

La Diputació de Castelló contempla en el present pressupost una subvenció en concurrència competitiva dirigida a les confraries de pescadors. L'import total de l'ajuda ascendix a 30.000 euros, sent 6.000 euros per a cadascuna de les cinc confraries que conformen la Federació Provincial de Confraries de Pescadors (Fedcopesca).

Pel que fa les bases que regiran la convocatòria, la institució provincial està ultimant la seua la redacció i, durant eixe procés i abans de llançar la convocatòria, el vicepresident Andrés Martínez ha mantingut la trobada per a arreplegar les necessitats del sector. Durant el mateix els representants de les confraries es van interessar molt per les millores en la comercialització en línia dins de la promoció a fi incrementar les vendes.

A més de les ajudes dirigides a les confraries de pescadors de la província, destacar que la institució provincial desenvolupa diverses iniciatives durant l'any i que inclouen l'ajuda a la comercialització de productes pesquers autòctons a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Una iniciativa per la qual els representants de les confraries han mostrat el seu interés a fi d'incrementar les vendes.

Així mateix, la Diputació de Castelló ha impulsat una campanya per al foment del consum de peix de la província. Sobre aquest tema, la institució provincial ha llançat un vídeo promocional per a posar en valor i posicionar la qualitat dels productes pesquers de Castelló com a pilar bàsic de la gastronomia autòctona de la província. Tal com s'indica en el vídeo promocional, la pesca és sinònim d'identitat, de família i de les nostres arrels, i comprant en les nostres llotges, en els nostres mercats i a les nostres botigues pescat de Castelló estem enfortint la província.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador