Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló dinamitzarà i enriquirà este estiu l'activitat cultural dels pobles de la província

La Diputació de Castelló dinamitzarà i enriquirà este estiu l'activitat cultural dels pobles de la província
20 de Maig de 2024

La institució provincial aprova les bases per les quals es regix la concessió de subvencions a Ajuntaments de la província per a la prestació del servei de cinema d'estiu i de parc infantil a realitzar durant els mesos de juliol, agost i setembre.

La Diputació Provincial de Castelló dinamitzarà i enriquirà este estiu l'activitat cultural dels pobles de la província de Castelló per a “sumar valor al territori i generar noves oportunitats socials, turístiques i econòmiques en els municipis castellonencs a través de la cultura”.

Així ho ha manifestat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, en informar de les bases per les quals es regix la concessió de subvencions a ajuntaments de la província amb població inferior a 300 habitants per a la prestació del servei de cinema d'estiu a realitzar durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2024.

A més, la Diputació també ha aprovat les bases per les quals es regix la concessió de subvencions a ajuntaments de la província amb població inferior a 5.000 habitants per a la prestació del servei de parc infantil a realitzar durant els mateixos mesos de temporada estival.

El diputat provincial ha assegurat que “estes línies d'ajudes permetran que un nombre important de localitats puguen enriquir la seua oferta cultural durant el període estival i oferir als seus veïns i veïnes activitats lúdiques que sempre congreguen a molta gent”.

 

Cinema d'estiu

La institució provincial ha posat en marxa, un any més, el cinema d'estiu per a impulsar les nits del període estival d'un total de 45 municipis de menys de 300 habitants de la província de Castelló.

Per a la present edició, la Diputació Provincial, tenint en compte la naturalesa del públic assistent a les projeccions i cobrint totes les franges d'edat, ha seleccionat cinc pel·lícules que considera que respondran a l'interés general: Elemental; ¡Salta!; A todo tren 2: sí, les ha pasado otra vez; Barbie; i, finalment, Encanto.

 

Parcs infantils en 95 municipis

Dins de la línia de vertebrar la província amb la cultura com a protagonista, la Diputació de Castelló permetrà que prop d'un centenar de municipis de la província oferisquen als seus veïns i visitants més xicotets una proposta d'oci durant este estiu. Mitjançant una inversió superior als 65.000 euros, la institució afavorirà la instal·lació de parcs infantils en aquells pobles de menys de 5.000 habitants que sol·liciten estes ajudes per a “dinamitzar l'activitat lúdica dels pobles que, per la seua grandària, compta amb menys recursos”, ha assenyalat Alejandro Clausell.

Esta activitat de parcs infantils consistix en la instal·lació de diverses atraccions inflables aptes per al públic més xicotet.

Després de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP), els ajuntaments interessats a concórrer en el procediment de totes dues ajudes ja poden presentar les seues sol·licituds dins del termini de 10 dies hàbils a comptar des de l'endemà.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador