Anar a la Web de la Diputació de Castelló

José Martí: “’Castelló Smart Villages’ suposa una oportunitat per al medi rural perquè amplia els serveis públics protegint l’entorn”

José Martí: “’Castelló Smart Villages’ suposa una oportunitat per al medi rural perquè amplia els serveis públics protegint l’entorn”
9 de Març de 2021

La Diputació rep el premi ‘enerTIC’ al millor projecte de digitalització local de 2020

L’aposta de la Diputació de Castelló per modernitzar tecnològicament i fer més eficient l’administració local ha rebut aquesta vesprada un reconeixement al més alt nivell amb la certificació i entrega oficial del premi ‘enerTIC’ 2020 per al projecte ‘Castellón Smart Villages’. Es tracta d’una condecoració de rang internacional que l’avala com el millor pla de digitalització municipal de la Unió Europea. El premi serà compartit amb la multinacional Telefònica, entitat que ha col·laborat estretament amb la institució provincial per al desenvolupament i desplegament de la tecnologia.

El president de la Diputació, José Martí, qui ha participat a través de la pantalla en la gala de lliurament dels guardons, ha agraït la confiança rebuda per part del comité d’elecció, que ha valorat com a ‘plus’ la promoció de la tecnologia i la digitalització per a millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat dels pobles. Martí, en la seua intervenció, ha ressaltat que aquest projecte està vinculat a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, els que defineix com a “oportunitat” per al medi rural “perquè millora i amplia els serveis públics i protegeix l’entorn”.

Per a Martí, aquesta confiança “també corrobora que no anem equivocats quan afirmem que la modernització digital de l’administració pública és el camí a seguir per a millorar i ampliar la prestació de serveis a l’interior provincial”, ha assegurat després de la gala. I és el seu paper imprescindible per a afrontar el repte demogràfic a les comarques interiors castellonenques també ha estat determinant per a la consecució del guardó, segons han explicat fonts del premi.

La candidatura castellonenca s’ha imposat en la fase final a rivals com l’àrea metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Valladolid en la categoria de ciutats eficients. Martí creu que aquesta distinció suposarà un revulsiu per a col·locar en un futur Castelló en el pòdium de territoris millor connectats i gestionats.

EL PROJECTE ‘SMART VILLAGES’

’Smart Villages’ és un projecte a mig i llarg termini que busca facilitar i millorar la gestió dels ajuntament a través d’una ferramenta informàtica que permet monitoritzar els serveis locals des d’una ‘app’ en línia. És, precisament, aquesta possibilitat de controlar-ho tot des de la palma de la mà el fort d’aquesta candidatura: “amb les dades que s’hi extreuen de l’aplicatiu mòbil els responsables municipals poden millorar els serveis que més flaquegen o inclús optimitzar els recursos municipals, ja que el programa permet controlar la potència de l’enllumenat públic -i així estalviar energia- o reparar al moment una fuga d’aigua en la xarxa pública de clavegueram”. Tot això s’aconsegueix amb la instal·lació d’una extensa xarxa de sensors interconnectats.

Davant aquesta bona notícia, el president ha volgut felicitar l’equip de responsables del pla, que des de fa un parell de mesos treballa en el desenvolupament i l’expansió per les huit demarcacions castellonenques d’aquest projecte innovador. Cal remarcar que en la seua confecció han participat colze a colze les àrees de Promoció Econòmica, Enginyeria Interna i Contractació.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador