Anar a la Web de la Diputació de Castelló

El projecte ‘Castelló SmartVillages’ de la Diputació s’alça vencedor dels prestigiosos premis ‘enerTIC’

El projecte ‘Castelló SmartVillages’ de la Diputació s’alça vencedor dels prestigiosos premis ‘enerTIC’
7 de Gener de 2021

El pla provincial de modernització de l’administració pública bat en la fase final a les candidatures de l’àrea metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Valladolid amb la seua aposta per la sostenibilitat

La Diputació de Castelló ha estat guardonada a nivell internacional pel seu projecte de modernització tecnològica de l’administració local. Amb ‘Castelló SmartVillages’ la institució provincial s’ha proclamat vencedora en la categoria d’’smart cities’ -o ciutats intel·ligents- dels prestigiosos premis ‘enerTIC’ després d’imposar-se davant les candidatures de l’àrea metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Valladolis en la fase final del certamen.

El president de la Diputació, José Martí, s’ha mostrat satisfet de vore el suport que ha rebut la proposta castellonenca per part dels experts i públic en general i ha afirmat que ”aquesta distinció repercutirà en una millor imatge i prestigi de Castelló i les seus comarques en l’àmbit de la innovació en l’administració a nivell europeu”.

Martí ha explicat que la proposta de la Diputación ha estat des d’un principi en el llistat de favorites en rebre, ja en les primeres etapes, valoracions “molt positives” per part del comitè tècnic, “tot i que véiem complicada la victòria perquè els nostres oponents també competien amb projectes de molta alta qualitat”.. Aquest grup d’intel·lectuals, ha recordat, va aplaudir ‘Castelló SmartVillages’ per haver impulsat la implantació en zones rurals d’una innovadora plataforma tecnològica que permet als consistoris millorar la seua gestió al poder monitoritzar tots els seus serveis municipals des d’un mateix sistema en línia.

És aquesta possibilitat, la de controlar des d’un mateix dispositiu infinitat de paràmetres, el fort d’aquesta candidatura. I és que amb les dades que s’hi extreuen de l’app es poden millorar els serveis que més flaquegen o inclús optimitzar els recursos municipals, ja que el programa permet controlar la potència de l’enllumenat públic -i així estalviar energia- o reparar al moment una fuga d’aigua en la xarxa pública de clavegueram.

Per a Martí, ‘enerTIC’ ha premiat l’empeny de la Diputació de modernitzar l’administració pública local de la província i l’aposta per salvaguardar el medi natural. Davant aquesta bona notícia, el president ha volgut felicitar l’equip de responsables del projecte, que, des de fa un parell de mesos, treballa en el desenvolupament i l’expansió per les huit demarcacions castellonenques d’aquest projecte innovador. Cal remarcar que en la seua confecció han participat colze a colze les àrees de Promoció Econòmica, Enginyeria Interna i Contractació.

DES DE 2013, PREMIANT LA INNOVACIÓ

Des de l'any 2013, els ‘enerTIC Awards’, organitzats per la plataforma del mateix nom, premien a nivell europeu els millors projectes tecnològics innovadors realitzats per empreses i organitzacions compromeses amb l'eficiència energètica i la sostenibilitat.

L’entrega dels guardó s’efectuarà al llarg del mes de febrer, tot i que s’està a l’espera d’avaluar l’evolució de la pandèmia per a poder realitzar-la amb totes les garanties sanitàries i de seguretat.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador