Anar a la Web de la Diputació de Castelló

ECO Les Aules obri les seues portes a l'exposició ‘Artículos de kiosko’ de l'artista Puntax

ECO Les Aules obri les seues portes a l'exposició ‘Artículos de kiosko’ de l'artista Puntax
13 de Juny de 2024

La mostra, que es pot visitar fins al 31 de juliol, està composta per una sèrie de característiques pròpies del pop-art que convertix aspectes controvertits de la societat en material inofensiu que podria trobar-se en qualsevol quiosc.

El Espai Cultural Obert – ECO Les Aules, de la Diputació Provincial de Castelló, ha obert les seues portes a l'exposició ‘Artículos de kiosko’, de l'artista castellonenca, Puntax.

La mostra està composta per una sèrie de característiques pròpies del pop-art que convertix aspectes controvertits de la societat en material inofensiu que podria trobar-se en qualsevol quiosc. Com ha explicat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, “la mostra oferix una col·lecció de pintures realitzades amb imatges d'elements relacionats amb el pop-art a través de diverses formes d'expressió, com la música, el disseny, el còmic, entre altres”.

“Una exposició molt acolorida en la qual cada element ens recorda a les tradicionals revistes que podem trobar en qualsevol quiosc de la nostra ciutat o municipi”, ha ressaltat el diputat provincial, qui ha enaltit “la labor i creativitat de l'artista castellonenca que ens ha sorprés amb esta magnífica exposició”.

“La mostra suposa una trobada més que interessant amb la cultura del pop-art”, ha assegurat Alejandro Clausell. Esta exposició permet descobrir les característiques pròpies del pop-art, amb elements visuals de la cultura popular, recorrent a la pintura nítida, a la representació de símbols i persones.

En ‘Artículos de kiosko’, l'artista planteja una reflexió sobre la cultura popular a través d'una sèrie d'obres que transformen el conflictiu en innocu i de consum ràpid. L'artista s'apropia de l'essència més mediàtica i superficial d'una sèrie de figures controvertides per a convertir-les en joguets inofensius, tan cridaners que podrien vendre's en quioscos.

En este sentit, el diputat de Cultura ha assenyalat que Puntax és sinònim d'artista polifacètica, “la qual cosa és un motiu de reconeixement cap a la seua persona i la seua trajectòria, es convertix en tot un desafiament per a l'espectador de les seues obres. Cada detall del seu treball tanca un significat”.

Puntax és una artista castellonenca amb arrels en el disseny gràfic i en el rock and roll underground. Va ser la creadora de més de 500 cartells de concerts de la mítica sala Ricoamor entre 1992 i 2006. A partir de l'any 2020, l'artista va començar a experimentar amb l'ús d'acrílica aplicada a personatges i símbols de l'actual cultura de masses, amb constants al·lusions als seus artistes plàstics favorits de la història de l'art.

“Obres que són un esclat de colors, juntament amb recursos propis de l'art urbà i un sentit de la composició fonamentat en el disseny gràfic, amb un resultat molt pop-art”, ha manifestat Alejandro Clausell. D'esta manera, el diputat ha agraït a l'artista el fet d'exposar les seues obres en el ECO Les Aules i ha mostrat el compromís de la Diputació “amb la cultura i els artistes castellonencs”.

L'exposició ‘Artículos de kiosko’ pot visitar-se fins al dilluns 31 de juliol en l'Espai Cultural Obert – ECO Les Aules. Estarà oberta al públic de dilluns a dissabte en horari de 10.00 a 14.00 hores al matí i de 17.00 a 21.00 hores a la vesprada.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador