Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Diputació serà la primera institució provincial a obrir el camí dels territoris intel·ligents

Diputació serà la primera institució provincial a obrir el camí dels territoris intel·ligents
7 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló serà la primera a obrir el camí de la tecnologia smart i els territoris intel·ligents al món rural de la província, gràcies a l'acord aconseguit amb Iberdrola per a transformar la província en un territori intel·ligent i més sostenible

7 de maig de 2019. La Diputació de Castelló serà la primera a obrir el camí de la tecnologia smart i els territoris intel·ligents al món rural de la província, gràcies a l'acord aconseguit amb Iberdrola per a transformar la província en un territori intel·ligent i més sostenible. Així ho ha assegurat el president provincial, Javier Moliner, referint-se a una col·laboració que contempla la realització conjunta d'actuacions tant d'eficiència energètica com de mobilitat elèctrica per a arribar a tot el territori provincial.

 

“Si important és aconseguir que des d'aquesta casa s'impulse que aquest siga un territori més eficient, més sostenible i més net en el futur, considere tan important el que la ciutadania tinga la certesa que des de la Diputació a més de ser sostenibles busquem permanentment ser els primers. Ser el territori que lidere tot allò que supose una innovació que ens fa ser competitius”.

 

És per això que Moliner ha assegurat que “som conscients que en aquesta matèria de la innovació és fonamental obrir camí, ser els primers que descobresquen i òbriguen un univers de possibilitats. Som conscients que les inversions arriben als qui confien en la innovació, les oportunitats arriben als qui creuen en el lideratge. I des d'aqueixa fortalesa de la innovació i el lideratge estem orgullosos de poder obrir camí als territoris intel·ligents en l'àmbit del rural de la mà d'Iberdrola i sent la primera institució provincial que aconsegueix obrir aqueixa bretxa”.

Precisament la gran capacitat d'abast a tota la província que té l'actuació de la Diputació amb capil·laritat en les seues iniciatives a tots els municipis és una de les claus d'aquesta col·laboració, que permetrà incloure els 135 municipis en aquesta aposta per l'eficiència energètica i la sostenibilitat a favor de la competitivitat.

 

Quatre àrees estratègiques per a un municipi intel·ligent

El desplegament de la xarxa elèctrica intel·ligent d'Iberdrola permetrà incorporar la ‘traça neuronal’ de la xarxa per a oferir un millor servei a la ciutadania.

 

El treball se centrarà en les quatre àrees estratègiques per a una ciutat intel·ligent, que inclouen la mobilitat elèctrica, les infraestructures de xarxes, l'eficiència en l'ús de l'energia i la sensibilització ciutadana:

  • En mobilitat, l'àrea de distribució d'Iberdrola posarà a disposició de la Diputació i ajuntaments el seu coneixement de les xarxes elèctriques per a impulsar un pla de desplegament de punts de recàrrega eficient i econòmica accessible a tota la ciutadania.

  • En infraestructures, es potenciarà el desenvolupament, la innovació i digitalització de les xarxes elèctriques per a continuar millorant en els aspectes que intervenen en la qualitat de subministrament i l'atenció a la ciutadania.

  • En energia, s'avançarà en la busca de solucions energètiques sostenibles i eficients per als municipis, utilitzant les tècniques més avançades que permeten reduir els seus costos energètics.

  • En sensibilització, mitjançant tecnologies de la informació, es proporcionaran dades de la xarxa de distribució relacionades amb consum, integració de renovables i penetració de mobilitat elèctrica, que ajuden en la gestió òptima i contribuesquen a la conscienciació de la ciutadania.

 

Smart Village, territori més competitiu i eficient

Aquesta col·laboració és un pas més del treball de la Diputació Provincial per incorporar la tecnologia intel·ligent al seu compromís de revertir la situació de despoblació de l'àmbit rural de la província a través de la plataforma Smart Village de la Diputació i fer més competitiu el territori. Aquesta pionera plataforma és la que aplica tecnologia intel·ligent a la gestió dels municipis per a fer-los més competitius, de tal forma que obri ambicioses novetats, especialment al món rural, ja que permet integrar solucions IoT a l'entorn rural.

 

Liderar la innovació al servei del territori

L'Estratègia Smart Village de la Diputació per un territori intel·ligent es contextualitza en el compromís del Govern provincial amb la innovació com a generadora de riquesa i millors oportunitats a la província. Aquest compromís per fer de la Diputació una administració aliada de la innovació a la província ha portat al Govern provincial a importants col·laboracions tant amb instituts tecnològics, la Universitat o sectors d'activitat com el turisme, la ceràmica o la gastronomia per tal de propiciar més valor al territori.

Però a més, durant aquests anys ha aconseguit fer de la innovació aplicada al propi funcionament de la Diputació, a través del seu Servei d'Innovació Pública, una administració cada dia més útil i eficient per a la gent de Castelló, una labor que li ha merescut importants reconeixements, també en el que té a veure amb la seua relació i servei als ajuntaments. Eines com el Portal de Transparència o la telegestió aplicada a distints sistemes en els ajuntaments conviuen amb eines de més recent creació com el DipcasBot, el conegut com ‘Siri Provincial’ per a acostar tota la seua informació a la ciutadania de la província.

 

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador