Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Diputació incorpora la tecnologia intel·ligent al seu treball

Diputació incorpora la tecnologia intel·ligent al seu treball
11 de Març de 2019

La Diputació de Castelló incorpora la tecnologia intel·ligent al seu treball per a revertir la despoblació de l'àmbit rural de la província amb la plataforma SmartVillage

11 de març de 2019. La Diputació de Castelló incorpora la tecnologia intel·ligent al seu treball per a revertir la despoblació de l'àmbit rural de la província amb la plataforma SmartVillage. El president provincial, Javier Moliner, ha presentat aquesta innovadora i pionera plataforma amb què la Diputació integra la tecnologia intel·ligent a la gestió dels pobles més xicotets per a fer-los més competitius. Davant més d'un centenar de representants d'ajuntaments i del clúster tecnològic provincial, la jornada ha servit per a desvelar les ambicioses novetats que obri aquest recurs als municipis de la província, especialment al món rural, ja que permet integrar solucions IoT a l'entorn rural.

 

“Vivim en un món globalitzat en el què la competitivitat d'un territori és fonamental. Des del Govern provincial fomentem aqueixa competitivitat basant-nos en la tecnologia. I ho fem dotant, d'una banda, el territori de noves eines com les que presentem avui que el fan ser més competitiu i focus d'atracció de talent, perquè en un futur siguen més joves els qui es plantegen realitzar la seua carrera professional al seu poble i perquè més empreses i més talent es fixe a la nostra terra”.

 

Com a segon factor clau el president ha assegurat que està el de “construir un teixit empresarial basat en la intel·ligència. D'ací que siga tan important el clúster tecnològic que s'està consolidant a la nostra terra, perquè és un fixador de talent que el fa fonamental per al futur de la nostra província. Per això des del Govern provincial el reforcem i ens aliem amb les seues empreses per a continuar fixant talent i oportunitats a la nostra terra”.

 

I és que accions com l'aplicació estratègica de sensors, la gestió de les dades obertes i la creació d'aplicacions obri una infinitat d'oportunitats a l'hora de millorar la gestió dels pobles en el compromís de la Diputació de fer de la província un territori més competitiu gràcies a l'aplicació de les tecnologies més innovadores, donant suport a més així també a l'important clúster tecnològic que s'està consolidant a la província com el millor bressol de talent.

 

“Com més competitiu és un territori més coneixement rep i més oportunitats té, i com menys ho és, més talent perd i més oportunitats se'n van”, ha indicat Moliner, qui ha incidit en la repercussió que pot tindre sobre la població la competitivitat al territori.

 

“En un moment en què tant es parla a tots els nivells de despoblació, no sols en l'àmbit rural, la diferència que marcarà en el futur serà quin territori és capaç de ser focus d'atracció de talent. Des de la Diputació apostem per fer més competitiu el nostre territori obrint nous canals de comunicació com aquests que presentem avui basats en l'aplicació de tecnologia i també donant suport a l'important clúster tecnològic de la nostra terra com a fixador de talent que és”.

 

Més oportunitats de futur a un territori competitiu

“Si som capaços que ací es construesca un entramat empresarial capaç de dotar d'aquestes eines al territori estarem fixant el talent, i el talent també fixa competitivitat”, ha indicat Moliner al·ludint les oportunitats que obri al futur aquesta línia d'actuació.

És per això que ha indicat que “és una roda de la qual no ens volem baixar, en la què estem en el camí d'aconseguir sembrar les llavors perquè en el futur aquest siga un territori competitiu, i per tant abellidor per a aquells que vullguen vindre a quedar-se, a compartir el seu projecte amb nosaltres o aquells que vullguen vindre de fora a contribuir amb la generació de riquesa a la província de Castelló”.

 

Cal assenyalar que en la jornada d’avui han participat prestigiosos ponents que han donat importants claus de l'estratègica aportació de les tecnologies a la gestió de municipis i ciutats. Entre ells, ha participat la directora del Congrés Ciutats Intel·ligents, Inés Leal, el soci director de Solucions 480, Santiago Gimeno, el cap d'Operacions i Planificació d'Iberdrola, José Luis Picard, i el mànager de vendes de Vodafone i director de projectes de digitalització, Javier J. García.

 

Important participació dels ajuntaments

L'interés dels municipis en aquest tipus d'iniciatives a favor de la competitivitat del territori provincial s'ha fet patent en la jornada en comptar amb una nombrosa representació d'ajuntaments.

 

Així, ajuntaments com els de Castelló, Vila-real, Almassora, la Vall d’Uixó, Benicarló o l'Alcora i Peníscola han participat en aquesta jornada que també ha estat secundada per consistoris de municipis més xicotets com ara Benassal, Vistabella, l'Alcúdia de Veo, Xert, Torreblanca, Montán o Figueroles

 

 

Futur Laboratori d'Innovació

A través d'aquesta jornada ‘Castelló Territori Intel·ligent: Reptes de Futur’, la Diputació ha volgut a més arreplegar les propostes per part de les entitats locals, associacions i empreses tecnològiques per a la definició del futur Laboratori d'Innovació.

 

Liderar la innovació al servei del territori

La jornada 'Castelló Territori Intel·ligent' es contextualitza al compromís del Govern provincial amb la innovació com a generadora de riquesa i millors oportunitats a la província. Aquest compromís per fer de la Diputació una Administració aliada de la innovació a la província ha portat al Govern provincial a importants col·laboracions tant amb instituts tecnològics, la Universitat o sectors d'activitat com ara el turisme, la ceràmica o la gastronomia per tal de propiciar més valor al territori.

 

Però a més, durant aquests anys ha aconseguit fer de la innovació aplicada al propi funcionament de la Diputació, a través del seu Servei d'Innovació Pública, una Administració cada dia més útil i eficient per a la gent de Castelló, una labor que li ha merescut importants reconeixements, també en el que té a veure amb la seua relació i servei als ajuntaments. Eines com ara el Portal de Transparència o la telegestió aplicada a distints sistemes en els ajuntaments conviuen amb eines de més recent creació com el DipcasBot, el conegut com ‘Siri Provincial’ per a acostar tota la seua informació a la ciutadania de la província.

 


 

Nota: tota la informació de la jornada està disponible en la web https://www.dipcas.es/es/csterritoriointeligente.html


 

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador